У Чернівецькому театрі режисер із Харкова підготував прем'єру вистави за сценарієм Вуді Аллена

У Чернівецькому театрі режисер із Харкова підготував прем'єру вистави за сценарієм Вуді Аллена

Фото
Укрінформ
У Чернівецькому обласному муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської підготували комедійну виставу за сценарієм Вуді Аллена "Ex-comedy літньої ночі, або Який дурний весь рід людський". Режисером постановки став митець із Харкова Степан Пасічник.

Про це під час пресконференції розповів керівник театру Іван Бутняк, передає кореспондент Укрінформу.

"Цього року до нашого традиційного фестивалю комедії "Золоті оплески Буковини" наш театр підготував прем'єру. Це вистава за сценарієм Вуді Аллена у постановці режисера Харківського академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка "Березіль" Степана Пасічника. Уся творча команда є акторами нашого театру, сьогодні вони прийшли на пресконференцію у костюмах з вистави", - сказав Бутняк.

За його словами, про співпрацю Чернівецького театру із харківським режисером домовилися ще під час минулорічного фестивалю "Золоті оплески Буковини".

Присутній на пресконференції режисер зауважив, що в нинішній час для українського глядача не лише потрібно ставити комедійні постановки, вони є просто необхідними для збереження здоров'я людей, а відтак і для подальшої нашої боротьби із ворогом.

Читайте також: У театрі Лесі Українки готові надати сцену для кращих режисерів українського і світового рівня

"Я вважаю, що у такий час, коли події в країні витісняють із нашого життя любов і красу - а це те, що хоче ворог - ми просто зобов'язані робити подібні постановки. Тому краса, любов, іронія, гумор і були основними причинами, чому ми погодили саме таку назву. Це такий іронічний погляд на п'єсу Шекспіра "Сон літньої ночі", де лісові духи поплутали любовні пари. В сюжеті вони проходять певні перепони, певні емоції, набираються почуття і врешті все стає на свої місця", - розповів Пасічник.

Він зазначив, що наразі театральна ситуація в країні дуже різна. Харківська театральна ситуація, мабуть, є однією з найскладніших.

Присутні актори розповіли, що працювати із харківським режисером було нелегко, але дуже пізнавально та корисно для розвитку.

"Чи порозумілися ми з режисером? Так, однозначно. Чи було нам складно під час підготовки вистави? Також, так. Але не через те, що ми погано порозумілися, а через те, що були поставлені досить суттєві вимоги. Цей режисер дуже багато дає, але, своєю чергою, і вимагає від акторів також багато. Тобто, складність полягала в реалізації того, що від нас вимагав режисер", - зауважив актор Єгор Кривицький.

Читайте також: У Хмельницькому відбудеться всеукраїнський фестиваль аматорського театру

Прем'єра комедійної вистави "Ex-comedy літньої ночі, або Який дурний весь рід людський" відбудеться у Чернівецькому театрі 19 жовтня. Початок о 18:00. Також постановки зіграють 20 та 25 жовтня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-