У Національному музеї літератури України покажуть фільм «Щедрик»

У Національному музеї літератури України покажуть фільм «Щедрик»

Відео
Укрінформ
До Дня української писемності та мови у вівторок, 22 жовтня, о 14:00 в Національному музеї літератури України відбудеться показ фільму "Щедрик".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Кінопоказ відбудеться у рамках програми Культурно-просвітницької платформи до Дня української писемності та мови "Українська — мова вільних".

Після перегляду на глядачів чекатиме зустріч та обговорення стрічки з режисеркою Олесею Моргунець-Ісаєнко.

"Щедрик" - це історична драма про долі трьох родин - української, єврейської та польської, які переживають жахи окупації та репресії під час Другої світової війни. Об’єднані спільним дахом, ці родини намагаються протистояти і Третьому Рейху, і каральному режиму СРСР.

Фільм розповідає про життя української родини, яка прихистила дітей жертв загарбників, оберігаючи їх як своїх рідних. Маленька Ярослава, яка зростає в атмосфері надії та любові, мріє примирити світ завдяки українській колядці "Щедрик", що стає символом незламності і світла у темні часи.

Читайте також: Як працюють на перемогу покази українських фільмів за кордоном

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня у Римі відбулися презентація та показ “Щедрика”, організовані посольствами Польщі та України при Святому Престолі та Мальтійському Ордені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-