«Культурний конвой»: німецькі волонтери передали 10 карет швидкої допомоги

«Культурний конвой»: німецькі волонтери передали 10 карет швидкої допомоги

Фото
Укрінформ
У Львові в межах проєкту “Культурний конвой” німецькі волонтери передали військовим частинам, прикордонникам та медзакладам 10 автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомляється на сайті Львівської ОВА, передає Укрінформ.

“Представники неприбуткової організації Bamberg:ua в межах проєкту “Культурний конвой” передали 10 карет швидкої допомоги для військових частин Національної гвардії, Прикордонної служби та районних лікарень”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що передача транспорту відбулася в межах проєкту “Культурний конвой для України”. Захід організувала громадська організація “Народна Самооборона Львівщини” у межах міжнародної ініціативи “Культурний конвой”, започаткованої німецькою організацією Bamberg:ua спільно з діячами культури.

В межах проєкту «Культурний конвой» німецькі волонтери передали 10 карет швидкої допомоги / Фото: loda.gov.ua

Bamberg:ua - це організація німецької діаспори, в якій працюють люди, які або народилися в Україні і давно виїхали в Німеччину, або німці з українським корінням.

“Жити в Німеччині, знати, що тут відбувається, і залишатись осторонь — для нас це неможливо”, - наголосила голова організації Таня Ерляйн.

З початку проєкту організація вже передала 16 карет швидкої допомоги, 2 евакуаційні автобуси та вантажівку.

За словами голови Bamberg:ua, цей проєкт важливий не лише як гуманітарний, він має і вагоме інформаційне значення. Тому що дуже важливо донести жителям Німеччини, наскільки потрібною і значимою є ця підтримка.

В облдержадміністрації поінформували, що проєкт втілили в життя разом з популярними рок-гуртами і відомими представниками мистецької галузі Німеччини. Серед волонтерів, які особисто доставили транспорт в Україну – Рюдігер Лінгоф, лідер рок-гурту Sportfreunde Stiller та Домінік Влазни – лідер рок-гурту Turbobier, голова австрійської політичної партії Bierpartei, кандидат в президенти Австрії (посів третє місце за підсумками виборів у 2022 році).

Читайте також: Австралійці придбали для Рівненського обласного госпіталю медикаменти

Кошти на закупівлю техніки збирали на концертах, їх донатили фанати та підписники музикантів, акторів, письменників.

Як повідомляв Укрінформ, українська громада Апостольського Екзархату італійського міста Алессандрія, що у Пʼємонті, відправила в Україну нову карету швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-