Симфонічний оркестр «INSO-Львів» перебуває з гастрольним туром у Нідерландах

Симфонічний оркестр «INSO-Львів» перебуває з гастрольним туром у Нідерландах

Фото
Укрінформ
Симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської національної філармонії продовжує гастролі в чотирьох містах Нідерландів: Амстердамі, Гарлемі, Арнемі та Ейндговені.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, разом з «INSO-Львів» в гастрольному турі вже традиційно бере участь Національна хорова капела «Думка». 

«Найважливіше – коли ти в залах Нідерландів зустрічаєш українців – це дає таку надію і показує зв'язок, єднання тих людей, які виїхали через повномасштабну війну, але в серці несуть Україну, і нас, які прийняли рішення залишитися в Україні», – сказала в коментарі Укрінформу заступниця генерального директора Львівської національної філармонії, голова правління Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Іоланта Пришляк.

Серед ключових цінностей оркестру — активна участь у благодійних ініціативах і постійна допомога армії. 

«Під час цього туру ми придбали два комп'ютери: один для 24-ї бригади, інший — для 92-ї. У березні планується новий тур у Нідерландах з 10 концертами, один з яких буде благодійним, де продовжимо збирати кошти на підтримку наших захисників. У квітні виступатимемо на Kharkiv Music Fest — це для нас надзвичайно важлива подія», — зазначила Пришляк.

За її словами, «одразу після повернення з гастролей ми розпочинаємо роботу над проєктом музичної оркестрової академії — освітньої платформи для розвитку молодих талантів. Учні під керівництвом оркестрантів вдосконалюють свої навички та готуються до репетицій з диригентом Олександром Гордоном. Концерт відбудеться 23 листопада. Недоліки у сфері оркестрової освіти дали поштовх почати роботу над академією ще 10 років тому. Наразі ми розширюємо співпрацю з профільними освітніми закладами Києва та Львова».

Вона також розповіла про міжнародні досягнення оркестру.

Читайте також: У Варшаві виступить харківський кросовер-оркестр PRIME Orchestra

«Диск, записаний «INSO-Львів» разом зі знаменитим скрипалем Джошуа Беллом та диригенткою Далією Стасевською, був визнаний найкращим записом 2024 року за версією журналу Time», - сказала вона.

Концерти Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» у Нідерландах триватимуть до кінця цього тижня.

Як повідомляв Укрінформ, у Національній філармонії Польщі 10 січня 2024 року відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під керівництвом диригентки Далії Стасевської та за участі Джошуа Белла – відомого американського скрипаля, лауреата премії «Ґреммі».

Фото надані оркестром «INSO-Львів»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-