Виставкою про Майдан почав роботу Український центр демократії в Австралії

Виставкою про Майдан почав роботу Український центр демократії в Австралії

Фото
Укрінформ
Виставка українського фотохудожника Максима Требухова, присвячена Революції Гідності, стала першим публічним заходом новоствореного Центру "Українська демократична ініціатива" (UDI), що розпочав свою діяльність в Австралії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш центр створено у квітні, однак офіційного відкриття ще не було. Ми вирішили скористатися участю у Фестивалі демократії як приводом для офіційного оголошення діяльності центру. Посольство України в Австралії підтримало нас чудовим фотопроектом Максима Требухова про події, що змінили українське суспільство", - наголосила директор Центру Ольга Олейнікова.

Захід дав можливість зібрати в одному колі ключових представників наукового та експертного середовища, української громади, мистецьких та публіцистичних кіл. Він став нагодою поговорити на гострі теми, пов’язані із військовою агресією проти України, трансформацією українського суспільства, роллю і завданнями світової спільноти та українців за кордоном.

"Українська демократична ініціатива" (Ukraine Democracy Initiative - UDI) – дослідницький та аналітичний центр Університету Сіднея в Австралії. Основними цілями є вивчення політичних та соціально-економічних трансформацій в Україні, розвиток демократії в Україні, а також створення глобальної мережі для об’єднання наукових діячів, активістів, державних та політичних діячів, продемократичних організацій та тих, кому небайдужа демократія в Україні.

Цільовою аудиторією UDI є науковці, громадські активісти, політичні діячі, і всі хто цікавиться, вивчає, реформує, хто запускає громадські ініціативи заради демократичного майбутнього в Україні. На сьогодні, глобальна мережа UDI налічує більше 150 членів в Україні, Австралії, США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Австрії, Новій Зеландії, Греції, Сінгапурі, Китаї. Найактивнішими пантерами є The Mykola Zerov Center for Ukrainian Studies (Monash University), University of Oxford, WZB Berlin Social Science Research Center, Київський національний університет  ім. Тараса Шевченка та Києво-Могилянська Академія.

Веб-платформу UDI щомісячно відвідують близько 3000 нових читачів з різних країн. Головна мова – англійська, тому вся інформація доступна широкій західній аудиторії. Кількість читачів зростає на 5% щотижня. Веб-платформа складається з трьох блоків: Key Topics (аналітика від найвідоміших дослідників та експертів з демократії та українознавства з усього світу); NGO & Civic Initiatives (профайли найактивніших та найвпливовіших українських продемократичних громадських організацій); Research (інформація про останні міжнародні дослідження з найрізноманітніших аспектів української демократії). Діяльність центру активно підтримується українськими меценатами Віктором та Марією Рудевич та Фундацією українознавчих студій Австралії.

Тема демократичного розвитку суспільства є ключовою у програмі міжнародного Фестивалю демократії, який проходить у Сіднейському університеті Австралії 2-7 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-