Українець став чемпіоном світу із заварювання чаю
Про це пише Buro 24/7.
"Дмитро Філімонов - керівник чайного напрямку Good Wine. Він виступив у двох категоріях - "Приготування чаю" і "Чайна дегустація" - і отримав звання чемпіона світу з приготування", - йдеться у повідомленні.
Власне українець на конкурсі презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається метод диференціальної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.
За словами переможця, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях при різній температурі, а потім змішати всі рідини в один напій.
Зазначається, що всього у фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони - переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах. Учасники змагалися в категоріях "Приготування чаю", "Поєднання чаю з їжею", "Чайна міксологія" і "Чайна дегустація".