Дипломати презентували український борщ у Вашингтоні
Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Посольство України в США.
«В рамках кампанії МЗС України з популяризації української кухні у світі, а також на підтримку визнання борщу як нематеріальної культурної спадщини України в ЮНЕСКО Посольство України в США провело у Вашингтоні гастрономічний захід за участі представників американської адміністрації, Конгресу та іноземних дипломатичних місій у Вашингтоні», - ідеться в повідомленні.
Особливістю заходу стало кулінарне шоу за участі двох команд, які готували окремо два види українського борщу: пісний «посольський кошерний борщ» та «конгресовий борщ» за рецептом традиційного українського борщу.
«Ми надзвичайно вдячні кожному, хто спробував зготувати справжні українські страви протягом нашого заходу. Окрема подяка шеф-кухарю американського ресторану української кухні у Нью-Йорку «Веселка» Дмитру Мартсенюку, яки допоміг познайомити гостей з українською кухнею, а також головному шеф-кухарю посольства Марії Воронецькій та співробітникам посольства, які створили неповторну гостинну атмосферу української вечері», - ідеться в повідомленні.
Під час заходу гості також мали можливість спробувати справжній домашній український хліб, пампушки з часником, закуски, а також крюшон у кавуні та домашні наливки.
Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня шеф-кухар, популяризатор української кухні Євген Клопотенко дав звану вечерю для шефів провідних ресторанів Нью-Йорку у відомому серед українців ресторані «Веселка».