У Бремені вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни українців

У Бремені вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни українців

Фото
Укрінформ
У Німеччині Генконсул України в Гамбурзі Ірина Тибінка разом з бургомістром Бремена Андреасом Бовеншульте вшанували пам‘ять усіх жертв війн, поклавши вінок до меморіальної дошки українців, що загинули під час Другої світової війни та поховані на Остергольцівському кладовищі міста. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України в Гамбурзі.

Захід відбувся напередодні Дня народного трауру.

Також генконсул і бургомістр зустрілися з активістами місцевої української громади, які радо поділилися інформацією про діяльність своїх товариств і переживаннями про безпекову ситуацію навколо України.

Зауважується, що приємною несподіванкою для пана Андреаса Бовеншульте стало отримання подарунку від української майстрині – зробленої нею власноруч ляльки-мотанки. 

Увечері того самого дня керівниця консульської установи України взяла участь у Поминальній годині з нагоди Дня народного трауру, організованій у Бременській ратуші німецьким Народним союзом з догляду за воєнними похованнями. Фокус цьогорічного заходу був зосереджений на 80-х роковинах нападу німецького Вермахту на Радянський Союз. 

«Саме проактивна робота з бременською владою української сторони, передусім Генерального консульства України у Гамбурзі сприяли тому, що усі почесні доповідачі у своїх промовах наголошували на важливості більш ретельного вивчення національної участі та ролі кожної з країн, що входили колись до СРСР. Визнання позиції українського генконсульства щодо цього питання було підтверджене й тим, що була єдиною запрошеною на захід з гамбурзького консульського корпусу», – наголосили у дипустанові. 

У Посольстві додали, що особливо важливо було почути від пана бургомістра Бовеншульте публічну подяку Україні за підтримку археологічних розкопок, що нині ведуться на місці колишнього кладовища поблизу таборів утримання радянських військовополонених часів Другої світової війни. 

«Велике значення має й наголос з його уст на планах міста належно вшанувати пам‘ять щодо втрат кожної з країн, зокрема України, для того, щоб усунути великі прогалини щодо жертви українців у німецькій культурі пам‘яті», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Посольство України в Польщі у День всіх святих вшанувало пам’ять воїнів Армії Української Народної Республіки та українців, які поховані на Вольському православному кладовищі у Варшаві. 

Фото: Генеральне консульство України в Гамбурзі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-