Українці у Стамбулі взяли участь у різдвяному богослужінні у Вселенському Патріархаті

Українці у Стамбулі взяли участь у різдвяному богослужінні у Вселенському Патріархаті

Відео
Укрінформ
Українська громада в Стамбулі, священники з України й українські дипломати взяли участь у святковому різдвяному богослужінні у Вселенському Патріархаті, помолилися за здоров’я Вселенського Патріарха та привітали зі святом різдвяними колядками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генеральне консульство України у Стамбулі.

«Після святкової літургії у Вселенському Патріархаті українці, які були тієї миті там, заспівали Різдвяні колядки, вітаючи всіх присутніх зі святом», – ідеться у повідомленні.

Разом із громадою Українського товариства в Стамбулі колядки співали українські дипломати, делегація з Тернополя, священники з України священник Вселенського Патріархату отець Яків.

«Дорогі українці та усі християни, які святкують за новим календарем, щиро вітаємо зі світлим святом Рождества Христового! Нехай новонароджений Христос принесе у ваш дім радість, мир і здоров'я», – привітав з Різдвом Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський.

Святкове богослужіння відбулося в у храмі Святого Георгія у Вселенському Патріархаті в Стамбулі. Присутні також помолилися за здоров'я Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія.

Як повідомляв Укрінформ, 24 грудня стало відомо, що після здачі тесту на Covid-19 Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій отримав позитивний результат. Як повідомила пресслужба Вселенської патріархії,  Варфоломій має легкі симптоми, а його загальний стан досить хороший.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-