Український конгресовий комітет закликав Байдена збільшити військову допомогу Україні

Український конгресовий комітет закликав Байдена збільшити військову допомогу Україні

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) - найбільша представницька організація американців українського походження - закликав Білий дім збільшити військову допомогу Україні та вжити додаткові заходи щодо нейтралізації агресивної дезінформаційної кампанії Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на заяву УККА.

«Українсько-американська спільнота сподівається на те, що ваша адміністрація продовжить публічно підтримувати зусилля України щодо євроатлантичної інтеграції, що особливо важливо, її членство в альянсі НАТО, водночас забезпечуючи Україну засобами, необхідними для захисту її територіальної цілісності та суверенітету. Збільшення військової допомоги Україні має вирішальне значення для нашого стратегічного партнера України для стримування будь-яких форм агресивних дій Москви», – йдеться у листі організації до американського президента.

В УККА зазначили, що «постійні загрози українському суверенітету з боку Росії та ескалація збройних сил на кордоні України мають бути стримані стійкими засобами».

Водночас, українці подякували американській адміністрації за підтримку України, а також за нещодавній телефонний дзвінок між президентами США та України, та "за взаємодію Вашої Адміністрації з вищими українськими чиновниками".

Читайте також: Організації українців і поляків США закликали ввести широкі санкції проти Nord Stream 2

В комітеті закликали адміністрацію Байдена оцінити поточні потреби України та «негайно прискорити військове озброєння», а «додаткові заходи щодо нейтралізації агресивної дезінформаційної кампанії Росії» (в тому числі санкції), також мають бути розглянуті за допомогою потужних медіа-орієнтованих програм, вказує комітет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-