У Польщі українці організували святкування «Вроцлавської куті»

У Польщі українці організували святкування «Вроцлавської куті»

Фото
Укрінформ
У Вроцлаві (Польща) відбулося святкування ХХV «Вроцлавської куті», організоване головою Вроцлавського кола Об’єднання українців Ігорем Саламоном за підтримки колишнього Почесного консула України у Вроцлаві Г. Джіка та нині вже діючого Генконсульства.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Вроцлаві.

Зауважується, що захід проводився до Дня Соборності України. Поєднання цих двох свят у «Місті зустрічей» – Вроцлаві, вкотре підтвердило багатокультурність міста. Він мав за мету не тільки зібрати за одним столом представників різних народів, які проживають у Вроцлаві та його околицях, але ознайомити присутніх з важливою подією в історії України.

«Вроцлавська кутя – непересічна подія в житті столиці Нижньосілезького воєводства, яка цього року зібрала майже три сотні гостей – представників регіональних органів влади та влади міста Вроцлава, духовенства, вищих навчальних закладів, бізнесу, дипломатичного корпусу, національних меншин та ЗМІ», – йдеться в дописі.

Крім того, у заході взяла участь делегація Львівської міської ради, а у його рамках було підписано Меморандум між Національним Університетом «Львівська політехніка» та Вроцлавським університетом щодо проведення у травні 2022 року конференції, присвяченій позитивним сторінкам історії українсько-польських відносин.

Нагадаємо, українська скаутська організація Пласт у Вроцлаві (Польща) й Українська суботня школа провели у приміщенні Центру української культури та розвитку (Centrum Ukraińskie Kultury i Rozwoju) спільну різдвяну Коляду.

Фото: ГКУ у Вроцлаві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-