Діаспора закликала призупинити членство Росії в Радбезі ООН

Діаспора закликала призупинити членство Росії в Радбезі ООН

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців разом зі своєю мережею складових організацій 22 лютого, напередодні спецдебатів на тему тимчасово окупованих територій України в рамках 76-ої пленарної сесії ООН, надіслав спільні звернення до міністрів закордонних справ та постійних представників держав-членів ООН з закликом призупинити діяльність Росії в Раді Безпеки ООН.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті СКУ.

Підставою для цього є  порушення Статті 2 Статуту ООН. Так, згідно зі Статтею 2, п. 4, Статуту ООН «всі члени Організації Об’єднаних Націй утримуються в їхніх міжнародних відносинах від загрози силою або її застосування як проти територіальної цілісності чи політичної діяльності будь-якої держави, так і будь-яким іншим чином, несумісним з цілями Організації Об’єднаних Націй».

«Російська Федерація грубо порушила Статтю 2 Статуту ООН, використавши силу проти територіальної цілісності та політичної незалежності України. Росія мусить бути покарана ООН, а її привілеї як члена Ради безпеки ООН мусять бути призупинені. Зупинити безпричинну та зростаючу агресію Росії проти України є ключем до відновлення миру в Україні та в регіоні»,– заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців рішуче засудив рішення Російської Федерації визнати контрольовані Росією терористичні організації так званих  Донецької та Луганської «народних республік», назвавши його новим актом агресії проти України, її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-