У США розпочався ХХ Світовий конгрес Спілки української молоді

У США розпочався ХХ Світовий конгрес Спілки української молоді

Фото
Укрінформ
Розпочав роботу ХХ Світовий конгрес Спілки української молоді – найвищий керівний орган СУМ, який збирається раз на 5 років для розв'язання найважливіших питань діяльності Спілки й обрання її керівних органів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці CYM Global. 

Учасники Конґресу, а в їх числі – делегати від 12 теренів, забралися у місті Виппані (США) де розпочали свою працю, яка триватиме до 13 листопада 2022 року.

Зауважується, що від попереднього Світового конгресу цьогорічну подію віддаляють понад шість років, що пов’язано із запровадженими епідемічними обмеженнями через COVID-19, а згодом – із повномасштабним російським вторгненням в Україну.

Свої вітання делегатам XX Світового конгресу Спілки української молоді висловили предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній і глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Фото: pomisna.info
Фото: pomisna.info

Так, у своєму листі Митрополит Епіфаній зазначив, що сьогодні по-особливому звучать слова сумівського привіту «Честь України – Готов боронити!», адже кожен із нас згуртовано на своєму фронті боронить Україну від держави-агресорки росії, яка веде повномасштабну війну проти мирних мешканців, проти жінок і дітей, проти всього українського.

Предстоятель Православної Церкви України висловив переконання, що тривога ззовні аж ніяк не зламає нас зсередини, адже ми міцні духом з твердою вірою в Бога і в перемогу України: «Ми чітко розуміємо те, що кожен день цього року має дуже дорогу ціну – ціну життів, які віддають на фронті наші захисники заради того, щоби Україна мала сьогодення і майбутнє».

Блаженніший Епіфаній поблагословив сумівців на добру працю.

«Нехай ваші чуйні серця будуть з Україною та українським народом, щоби серце Європи – Україна, була вільною і здобула справедливий мир. Натхнення вам, успіхів та всіх благ від Господа! Нехай архістратиг Божий Михаїл, який є покровителем не лише серця нашої Батьківщини міста Києва, а й синів та доньок, об’єднаних у лавах Спілки Української Молоді, молиться та заступається за кожного. Нехай Боже благословення буде з усіма вами!», – йдеться у вітальній адресі митрополита Київського і всієї України.

Фото: ugcc.ua
Фото: ugcc.ua

Своєю чергою Блаженніший Святослав у своєму листі подякував осередкам СУМу, які діють у 12 країнах світу, за їхню жертовну працю задля виховання молоді. Участь делегатів зі стількох країн є свідченням того, що гасло «Бог і Україна», яке обрали засновники СУМ, ніколи не втратить своєї актуальності та варте того, щоб ним жити.

Глава УГКЦ зазначив, що сьогодні весь світ говорить про Україну, оскільки вона ціною життя своїх вірних синів і доньок, здебільшого молодих, виборює в цій жорстокій війні свою свободу і своє право бути вільними на своїй землі.

Він наголосив, що саме молодь, вихована на вічних цінностях, сьогодні стоїть на їх захисті від російського окупанта. Вона зі зброєю в руках зупиняє агресора. Руками волонтерів служить тим, хто постраждав від військових дій. Із запалом розповідає правду про війну в Україні. Ревно молиться перед обличчям милосердного Бога про перемогу.

Отець і Глава УГКЦ висловив сердечну подяку всім делегатам за неоціненну допомогу, яку вони, перебуваючи у своїх осідках, надають Україні: «А це, крім гуманітарної допомоги, донесення правди про війну на наших землях. Саме через ваші уста сотні її жертв стануть знаними перед лицем всього світу і знайдуть вічний спокій. Щоб зло втратило силу - його потрібно винести на світло правди. Закликаю щедре Боже благословення на всіх вас, щоб Господь провадив вас під час ваших зустрічей».

Як повідомляв Укрінформ, члени Спілки української молоді в Канаді отримали відзнаки Конґресу українців Канади.

Фото: Ukrainian Youth Association - CYM Global

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-