У Лісабоні українці приєдналися до мітингу іранської діаспори у Португалії

У Лісабоні українці приєдналися до мітингу іранської діаспори у Португалії

Фото
Укрінформ
Українці приєдналися до мітингу, який у Лісабоні організувала іранська діаспора, що бореться за звільнення їхньої країни від диктатури аятоли Мусаві Хомейні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

Він нагадав, що тільки 7 січня за ідеологічні переконання в Ірані було страчено в варварський спосіб двох чоловіків.

Також мітингувальник нагадали про катастрофу трирічної давнини, коли іранські ППО збили цивільний літак українських авіаліній, в якому летів лідер іранської опозиції. Тоді загинули 176 людини, більшість з яких – громадяни України.

За словами Садохи, представники української громади, що підтримали мітинг іранців, подякували їм за те, що вони протестують проти постачання зброї росії.

«Разом, ми боремося проти диктатур, які вбивають вільних людей. Разом, ми переможемо!», –наголосив голова Спілки українців у Португалії.

Як повідомляв Укрінформ, восени українці й іранці провели навпроти посольства Ірану в Лісабоні акцію протесту проти постачання офіційним Іраном зброї, яку росія використовує у війні проти України..

Фото: Павло Садоха / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-