У столиці Литви пройшов 50-й мітинг на підтримку України

У столиці Литви пройшов 50-й мітинг на підтримку України

Фото
Укрінформ
У Вільнюсі пройшов 50-й мітинг на підтримку України, який цього разу був присвячений річниці звільнення міст та містечок Київщини від російської окупації та вшануванню пам'яті українців, життя яких забрав нещадний російський терор.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Литві.

Зі словами підтримки України до учасників заходу звернулась Президент Грузії Саломе Зурабішвілі, спікерка Сеймаса Литовської Республіки Вікторія Чмілітє-Нільсен, посол України у Литві Петро Бешта, посол США у Литві Роберт Гілкріст, посол Швеції у Литві Інгер Бакстон, мер Вільнюського району Робертас Духневіч і мер міста Ірпінь Олександр Маркушин.

Архиєпископ Гінтарас Грушас виголосив особливу молитву за Україну та слова благословення для українського народу.

Посольство щиро подякувало братньому литовському народу за безпрецедентну підтримку з перших хвилин повномасштабної війни рф проти України, незмінну солідарність та віру в мирне майбутнє України, Європи та всього світу, а також всім, хто долучився до акції на підтримку України та всім тим, хто наближає перемогу України.

Нагадаємо, посол України в Литві Петро Бешта разом із міністром освіти, науки та спорту Литви пані Юргітою Шугждинєне, а також канцлером урядової організації Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Юліусом Лукосіусом відвідали українські школи у Вільнюсі.

Фото: Nail Garejev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-