Українській школі в Женеві виповнився рік

Українській школі в Женеві виповнився рік

Укрінформ
Виповнився рік Українській школі в Женеві (École ukrainienne à Genève), заснованої асоціацією Ukrainian women in Switzerland для українських школярів, які були вимушені покинути свою Батьківщину та проживають у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швейцарії.

Диппредставництво привітало школу з першою річницею, зауваживши, що це величезний та необхідний крок у розвитку української освіти за кордоном, а також можливість для українських дітей вивчати рідну мову та культуру у звичному для них середовищі.

Читайте також: Відбулося перше засідання Координаційної ради українців у Швейцарії

За повідомленням, школа стала своєрідним осередком спілкування для українських школярів. А завдяки спільним зусиллям української діаспори, роботі високопрофесійних українських учителів, які знайшли тимчасовий прихисток у Швейцарії, добровільним фінансовим внескам батьків та підтримці кантону Женева вже протягом року школа відрита для українських дітей. Українська школа стала взірцем української початкової освіти за кордоном.

У Посольстві висловили впевненість, що народна українська школа в Женеві стане надійним другом для всіх, хто цікавиться українською культурою та мовою, та побажало школі успіхів і процвітання, а учням натхнення та збагачення своїх знань.

Подяка висловлена всім вчителям, батькам і дітям за єдність і згуртованість, незламність і мужність, любов і повагу до України.

Нагадаємо, у лютому Українську школу в Женеві відвідала Посол України у Швейцарії Ірина Венедиктова.

Фото: Ukrainian women in Switzerland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-