У Таллінні український громадський діяч створює рукописну книгу про героїв війни

У Таллінні український громадський діяч створює рукописну книгу про героїв війни

Фото
Укрінформ
Український громадський діяч, 76-річний Анатолій Лютюк, опікується культурним центром в Таллінні, має свою школу каліграфії та друкарню і зараз створює рукописну книгу про героїв війни з усіх регіонів України.

Про це повідомив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перед поверненням додому завітали в Естонії в гості до Анатолія Лютюка – легендарного 76-річного українця, культурного та громадського діяча, який понад 50 років живе в Таллінні та гуртує нашу діаспору. Він має свою школу каліграфії та друкарню, книги з якої зберігаються у найбільших бібліотеках світу», – повідомив Чубірко.

Він розповів, що Анатолій Кузьмич опікується українським культурним центром і здійснив величезну роботу для підтримки земляків під час повномасштабного вторгнення Росії.

«Зараз чоловік створює рукописну книгу, в якій будуть розміщені історії військових з кожного регіону України. Обов’язково підтримаємо пана Лютюка в цьому проєкті. Розкажемо про наших героїв, які поїхали на Схід і Південь звільняти від окупантів українську землю та допоможемо з друком», – додав голова Закарпатської облради.

Нагадаємо, закарпатські депутати обласної ради в рамках робочої поїздки в Естонії домовлялися з естонцями про співпрацю у сфері енергозбереження та медицини.

Як повідомляв Укрінформ, посол України Максим Кононенко зустрівся з головою правління Асоціації українських організацій в Естонії Володимиром Паламарем і директоркою з комунікацій Асоціації Інною Гордієнко й обговорив питання допомоги Україні та українським переселенцям.

Фото: Володимир Чубірко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-