У Белграді українці відзначили День Гідності та Свободи

У Белграді українці відзначили День Гідності та Свободи

Укрінформ
У Посольстві України в Республіці Сербія 21 листопада за участю представників української громади відзначили День Гідності та свободи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

За повідомленням, у ході відзначення цієї події Посол України Володимир Толкач наголосив на важливості цього дня для українського народу, оскільки він присвячений двом знаковим подіям в історії української державності і народовладдя ‒ Помаранчевій революції, яка розпочалась 22 листопада 2004 року, та Революції Гідності, початком якої вважають 21 листопада 2013 року.

Учасники заходу також віддали шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

«Окремо відзначалося, що ніякі інсинуації ворожих пропагандистів не зможуть заплямувати пам'ять борців за свободу і демократію, оскільки єдиним джерелом влади є народ України. Славні дочки і сини України боронять нашу державність і принципи у трагічні дні російської агресії так само як вони стали на захист у попередні роки», ‒ додали у диппредставництві.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців (СКУ) 21 листопада разом з українцями та друзями України по всьому світі вшановував 10 річницю від початку протестів на Євромайдані та подій Революції Гідності. 

Фото: Амбасада Украјине у Републици Србији / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-