У Нідерландах відбувся ярмарок українських майстринь

У Нідерландах відбувся ярмарок українських майстринь

Фото
Укрінформ
У нідерландському місті Зандам в De Bullekerk Zaandam відбувся ярмарок українських майстринь, на якому 24 професіонали зібралися разом та створили теплу атмосферу Вулика – місце зустрічі та спілкування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, участь у заході взяли 24 професійні майстри.

«Вулик – це майданчик українських майстрів та фахівців, де запрошені українці та нідерландці могли, наприклад, відвідати салон краси. На них чекали перукар, візажист-бровіст, масажист, майстер-тату, косметолог та спеціаліст по здоровому харчуванню», – каже одна з організаторок події Анна Геращенко.

Вона також зазначила, що можна було поспілкуватися та отримати професійну консультацію українського юриста-адвоката (стаж 30 років), логопеда та спеціаліста з затримки мовного розвитку (стаж 30 років). Батьки дітей з аутизмом могли дізнатися про освітні та медичні послуги для їх дітей в Нідерландах.

«Присутні українці, дехто приїхав за десятки кілометрів, а хтось і за сто км, мали можливість також пройти медитацію вдячності з інструктором йоги; пострибати в веселій різновіковій компанії в Kangoo Jumps з професіональним фітнес-інструктором; брати участь в безплатних майстер-класах з петриківського розпису; вироблення новорічних прикрас та вітражних зірок; розпису пряників, створення мотанок та вʼязання. Діти грали в логоритміку та веселу естафету, для них був організований солодкий стіл. Смаколики напекли жінки, які проживають на різних локаціях для біженців. Дорослі та діти  мали змогу відчути себе акторами в майстер-класі від  української театральної  режисерки Яші Гудзенко та мали можливість дізнатися більше про українську мову в вікторині «Переходь на українську», – розповіла Геращенко.

У Нідерландах відбувся ярмарок українських майстринь / Фото: Анна Геращенко, Укрінформ

За її словами, родзинкою події став показ творів живопису та петриківського розпису, спроєктований через великий екран.

Також в програмі були продаж українських книжок та виробів українських майстринь. Українські пекарі та кухарі представили дуже смачну випічку.

«Пожертви та прибуток від продажу товарів і книг – вклад присутніх майстринь в Перемогу України. Зібрані донати – понад 550 євро – спрямовані на підтримку ЗСУ», – повідомила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах за підтримки мерії міста Заанстад і команди «Україна» на сцені Bullekerk відбувся прем’єрний показ вистави про воєнні часи «Саша, винеси сміття» за мотивами п’єси Наталки Ворожбит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-