У Будапешті представили виставку української фотографки Марти Сирко «Скульптурні»

У Будапешті представили виставку української фотографки Марти Сирко «Скульптурні»

Фото
Укрінформ
У рамках Будапештського фотофестивалю Budapest Photo Festival представили виставку української фотографки Марти Сирко «Скульптурні», яка демонструє світлини та історії відважних українських військових, які зазнали тяжких поранень у війні РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

Зауважується. що метою проєкту Марти Сирко є привернення уваги світової спільноти до триваючої російської агресії проти України та її страшних наслідків. Світлини вражають не лише своєю відвертістю та емоційністю, а й тією силою, мужністю, гідністю та незламністю, які транслює кожен герой проєкту.

Під час відкриття виставки до гостіей звернулися тимчасовий повірений у справах України в Угорщині Іштван Балог, почесний консул України у місті Шіофок Золтан Хорват та представник галереї Három Hét Galéria, митець Барна Бенедек.

Керівник посольства у своїй промові відзначив мужність і незламність українського народу, привернув увагу присутніх до важливості не закривати очі перед реальністю, якою б страшною та шокуючою вона не була, та закликав продовжувати всіляко підтримувати Україну, яка бореться не лише за свою незалежність, свободу та європейський вибір, а й за мирне майбутнє всієї Європи.

Посольство висловило щиру вдячність Будапештському фотофестивалю за можливість участі у заході, Három Hét Galéria за надання приміщення та спільну організацію вже другої фотовиставки, а Honorary Consulate of Ukraine in Siófok – за фінансову підтримку у проведенні заходу.

Виставка буде відкрита до 4 квітня 2024 року за адресою: Budapest XI, Bartók Béla út 37.

Нагадаємо, у Музеї окупацій і свободи Vabamu у Таллінні до 31 березня триває виставка українського художника естонського походження Нікіти Тітова «Слова, які набули змісту», організована посольством України та Асоціацією українських організацій в Естонії.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-