У США українців закликали звертатися до представників Конгресу щодо підтримки України

У США українців закликали звертатися до представників Конгресу щодо підтримки України

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) та Українська національна інформаційна служба (УНІС) закликала членів української громади зв'язатися зі своїми представниками у Конгресі США та закликати їх підтримати та ухвалити законопроєкт про додаткову безпекову допомогу Україні. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив віцепрезидент Світового конгресу українців і президент УККА Андрій Футей.

«…Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США вніс національний додатковий законопроєкт з національної безпеки для України. Законопроєкт передбачає надання $61 млрд допомоги Україні, зокрема містить положення, яке закликає Президента «передати далекобійні тактичні ракетні системи армії України, щоб допомогти українському уряду в самозахисті та досягненні перемоги над Російською Федерацією». Голосування заплановане на вечір суботи в Палаті представників Конгресу США, – написав він. 

Читайте також: Демократи Палати представників готові підтримати проєкт Джонсона щодо допомоги Україні

Щоб долучилися до спільного заклику, потрібно знайти свого місцевого представника через поштовий індекс на сайті www.house.gov, скопіювати та вставити в контактну форму лист, зразок якого доступний за посиланням

Нагадаємо, Комітет із регламенту Палати представників США пізно ввечері у четвер, 18 квітня, схвалив пакет законопроєктів про допомогу іноземним державам, серед яких і Україна.

Даний законопроєкт передбачає «надзвичайні додаткові асигнування у зв'язку з ситуацією в Україні та на покриття відповідних витрат протягом фінансового року, що закінчується 30 вересня 2024 року, а також на інші цілі».

Відповідно до документа, на ці потреби буде виділено 60,84 млрд доларів, з яких 23,2 млрд доларів буде використано на поповнення американських озброєнь, запасів і засобів захисту.

Фото: Ярослав Довгопол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-