У Токіо відкрили ресторан, де працюють українські біженці
Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.
За його словами, ідея закладу полягає в тому, щоб мати місце, де українці можуть зустрічатися, спілкуватися, відпочивати душею і куштувати українські страви.
На відкритті зібралося понад 200 українців, які перед тим мали можливість за підтримки спонсорів відвідати виставу одного з найбільших традиційних японських театрів «Но».
«Тарас Заморський зварив для всіх неймовірно смачний борщ, були голубці, млинці, сало, фаршмак, вареники, салат з буряків – коротко кажучи, все як вдома. Ну і вино, звичайно, українське», – написав пан посол.
Сергій Корсунський додав, що в кафе також проходить виставка малюнків української художниці Зої Скоропаденко, яка дуже добре відома в Японії.
Нагадаємо, у японському місті Беппу префектури Оіта (острів Кюшю) відкрився заклад «Little Ukraine» («Маленька Україна»), у якому працюватимуть евакуйовані українські громадяни.
Фото: Sergiy Korsunsky / Фейсбук