У Вільнюсі відбудеться хода на підтримку полонених захисників «Азовсталі»

У Вільнюсі відбудеться хода на підтримку полонених захисників «Азовсталі»

Укрінформ
У столиці Литви 20 травня відбудеться хода на підтримку українських полонених з «Азовсталі», мета якої – привернути увагу литовської та міжнародної спільноти до нелюдського утримання захисників Маріуполя у російському полоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив литовський мовник LRT

Організатори запрошують усіх приєднатися до ходи на підтримку українських захисників.

Збір людей і початок ходи зі скандуванням гасел відбудеться у понеділок о 17:30 на Ратушній площі у Вільнюсі. Маршрут ходи: Rotušės aikštė; Didžioji gatvė; Pilies gatvė; Šventaragio gatvė; Katedros aikštė.

О 18:30 на Кафедральній площі буде організовано виступи запрошених гостей і перформанс від акторів, які підсилять послання заходу.

Читайте також: Врятувати захисників Маріуполя: історії організованої боротьби родин полонених

Програма: о 17:30-18:00 збір учасників і початок заходу на Ратушній площі, о 18:00-18:30 хода із прапорами від Ратушної до Соборної площі, 18:30-18:50 виступи запрошених гостей на Соборній площі, о 18:50-19:05 перфоманс, о 19:05-19:30 розміщення людей у формі слова «AZOV».

Організатори: Українська молодіжна група в Литві з підтримкою Посольства України в Литві та Аркадіуса Вінокураса - організатора заходів на підтримку України, під координацією асоціації родин захисників Азовсталі.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року за наказом командування Сил оборони розпочалася евакуація 2,5 тис. українських військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. 20 травня росіяни вивезли останніх з них. Більшість захисників окупанти утримували в тимчасово окупованих Оленівці та Новоазовську. Згодом їх перевели у російські колонії.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Туреччини пройшла зустріч представниць української громади із захисниками Маріуполя, які пройшли російський полон і повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-