Генконсул зустрівся з представниками української громади польського міста Кєльце

Генконсул зустрівся з представниками української громади польського міста Кєльце

Фото
Укрінформ
Генконсул України в Кракові В'ячеслав Войнаровський і консульський агент в Кракові Валентин Кузьмін під час візиту до Свєнтокшиського воєводства зустрілися з душпастирем парафіяльної спільноти УГКЦ у Кєльце отцем Ігорем Малишем та активістами, які гуртують українську громаду міста.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило генеральне консульство України у Кракові.

Зауважується, що до зустрічі також долучився заступник голови катовицького гуртка Об’єднання українців Польщі (ОУП) Петро Кормило.

Основними темами бесіди були питання забезпечення культурно-освітніх та духовних потреб української громади Кєльце; реалізації волонтерських проєктів на підтримку ЗСУ; благодійної допомоги співвітчизникам, які знайшли у Свєнтокшиському воєводстві прихисток після повномасштабного рашистського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року; організації роботи у місті українських освітніх осередків та закладів; шляхів ефективної протидії російській дезінформації та пропаганді.

Водночас представники місцевої громади Мар’ян Ревть і Віталій Звір розповіли українським дипломатам детальну інформацію про вже реалізовані українцями в Кєльцах проєкти й ініціативу започаткування діяльності у Кєльце гуртка ОУП.

Нагадаємо, у Польщі може перебувати приблизно до 3,5 млн громадян України, з яких мільйон прибув після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Фото: генеральне консульство України в Кракові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-