Зеленський і прем’єр Португалії зустрілися із рідними військових та українською громадою

Зеленський і прем’єр Португалії зустрілися із рідними військових та українською громадою

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру зустрілися з рідними українських військових та представниками української громади в Португалії.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Разом із прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру зустрілися з рідними українських воїнів – дружинами, дітьми, а також із представниками української громади в Португалії. Дякую за щире спілкування. І дякую Португалії за абсолютну повагу до наших людей», - повідомив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Лісабоні Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки. Угода закріплює зобов'язання Португалії підтримувати Україну для відновлення її територіальної цілісності в межах кордонів 1991 року, включно із територіальним морем. Португалія надасть щонайменше €126 мільйонів військової підтримки цього року. Також вона підтверджує участь у коаліції F-16, міжнародній коаліції спроможностей морської безпеки, а також у програмі закупівлі боєприпасів великого калібру, зусиллях із розмінування та зміцнення морської безпеки.

Читайте також: Співпраця України та Португалії передбачена на десятиліття - Зеленський

Португалія стала дванадцятою країною, із якою Україна уклала двосторонню безпекову угоду на виконання положень Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі 12 липня торік. До цього Україна підписала двосторонні угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією та Бельгією.

Фото: Volodymyr Zelenskyy/Володимир Зеленський, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-