У Мілані проходить багатоденний фестиваль «Україна – це Україна»

У Мілані проходить багатоденний фестиваль «Україна – це Україна»

Укрінформ
В італійському місті Мілан з 27 до 31 травня триває фестиваль «Ucraina è Ucraina» («Україна – це Україна»), у програмі якого – низка конференцій, показів, виставок та інших важливих і цікавих заходів, присвячених Україні – її історії, образотворчому мистецтву, музиці, літературі та кіно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Afisha.it.

Культурні заходи в рамках фестивалю відбуваються з 18:00 до 20:00 за адресою: Sala Liberty del Circolo Filologico Milanese Via Clerici, 10, 20121 Milano. Всі заходи відбуватимуться італійською мовою.

У середу, 29 травня, відбудуться:

  • виступ Марти Кузій – відомої української піаністки, професора Львівського католицького університету, яка відкриє захід глибоким аналізом багатої та складної історії української музики від її витоків до найсучасніших інтерпретацій. 
  • концерт української піаністки Анастасії Стовбир та міланської скрипальки Франчески Бонайти. Дует виконає добірку творів відомих українських композиторів – від класики до сучасних традицій.
  • виступ почесного гостя – італійського композитора та піаніста Чезаре Пікко. Він виконає свої твори, присвячені українській культурі та народу України.

У четвер, 30 травня:

  • виступ Ярини Груші – письменниці, перекладача і професора української мови та літератури Туринського та Болонського університетів. Вона презентує творчість великих українських письменників – від перших давніх текстів до сучасних творів.
  • відкриє виступ Крістіан Рокка – директор редакції «Linkiesta» та автор книжки «Україна – це ми».
  • виступи акторів Летиції Браві та Марка Де Франческа, які читатимуть і декламуватимуть уривки з класичних, сучасних і сучасних творів.

У п’ятницю 31 травня:

  • відеопривітання Массімо Тріа, кіносценариста та члена AISU (Італійської асоціації україністів).
  • виступ Івана Козленка – відомого українського режисера, професора коледжу Амхерст у США. Він проілюструє історію українського кіно від першої кіностудії в Одесі до премії «Оскар» 2024 року, а також представить уривки з шедевру «Тіні «Забуті предки» Сергія Параджанова.
  • виступ Мстислава Чернова – режисера оскароносного документального фільму «20 днів у Маріуполі», який поділиться своїм досвідом в режимі онлайн.

Вхід на фестиваль «Ucraina è Ucraina» вільний, але потрібна попередня реєстрація. Зареєструватися можна за цим посиланням.

Організаторами фестивалю виступають Міланський філологічний клуб «Liberty Hall» у співпраці з Асоціацією «Бористен», за підтримки Посольства України в Італії, Генерального консульства України в Мілані.

Нагадаємо, у лютому у відомому концертному центрі «Аудиторіум»у столиці Італії було проведено урочистий концерт, присвячений Україні.

Фото: afisha.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-