В Ірландії українська громада зустрілася з кобзарем Юрієм Фединським

В Ірландії українська громада зустрілася з кобзарем Юрієм Фединським

Фото
Укрінформ
У рамках кобзарського туру по Ірландії «Молитва Кобзаря за Україну» у церкві Св. Августина міста Дрогед відбулася зустріч з кобзарем Юрієм Фединським, присвячена багатовіковій традиції українського кобзарства.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Асоціація українців в Республіці Ірландія (Association of Ukrainians in Republic of Ireland (AURI).

Зауважується, що кобзарство є символом української культури, непереможності й нескореності, волелюбної вдачі українського народу, чистоти його духовних помислів. Саме цю нішу з гідністю розвиває й популяризує у всьому світі Юрій Фединський на власноручно змайстрованих кобзі, бандурі та торбану.

«Виконання Юрієм пісенних творів настільки захоплює, що на мить зупиняється час, і саме в цей момент в підсвідомості ми в черговий раз розуміємо хто ми є, яка наша місія, й що лише згуртованість збереже нашу націю і нашу країну. Всі ці емоції неможливо описати – їх потрібно прожити, відчути й закарбувати в пам'яті», – поділилися враженнями в асоціації.

Також глядачі переглянули документальний фільм, у якому висвітлено історію сучасного кобзарства та почути історії про старовинні українські музичні інструменти.

Наступні благодійні концерти Юрія Фединського відбудуться: 29 травня о 19:00 у Вотерфорді, 30 травня o 15:00 у Вексфорді та 31 травня о 19.30 у місті Слайго. Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, в Українському центрі Ратмайнс у Дубліні пройшла зустріч із письменницею Софією Андрухович, яка розповіла про процес створення своїх уже відомих аудиторії творів, а також поділилася, як повномасштабна війна вплинула на її творчість.

Фото: Association of Ukrainians in Republic of Ireland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-