СКУ й українці Бразилії закликали президента країни взяти участь у Саміті миру

СКУ й українці Бразилії закликали президента країни взяти участь у Саміті миру

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) та Українсько-бразильська центральна репрезентація (УБЦР) звернулись з офіційним листом до президента Бразилії Луїза Інасіо Лула да Сілви й закликали його взяти участь у Глобальному саміті миру по Україні, що відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ

Від імені світової української діаспори, а також понад 600 тисяч українців у Бразилії, президент СКУ Павло Ґрод і президент УБЦР Віторіо Соротюк подякували президенту Лула да Сілві за послідовну підтримку Бразилією суверенітету і територіальної цілісності України в ООН. Водночас вони наголосили, що участь Бразилії, яка докладає значних зусиль до пошуку варіантів досягнення миру в Україні, у Саміті миру є принципово важливою. 

У СКУ наголосили, що глобальний саміт миру має на меті зібрати разом усі миролюбні країни світу, щоб обговорити всеосяжний і тривалий мир для України на основі норм міжнародного права та Статуту ООН, а також можливі шляхи досягнення такого миру. Враховуючи глобальні виклики, породжені військовою агресією Росії проти України, голос країн Південної Америки у мирному процесі є дуже важливим.

Провідники СКУ висловили сподівання, що Бразилія об’єднає зусилля з багатьма іншими народами світу у підтримці Української формули миру, реалізація якої допоможе зберегти довгостроковий мир у регіоні, захистить регіональний і глобальний прогрес і процвітання, а також сприятиме встановленню більш справедливого глобального управління, яке поважатиме суверенітет кожної країни.

«Ваша участь, пане Президенте, у цьому заході не лише стане дієвою підтримкою миру та жестом вдячності усім бразильцям українського походження, а й допоможе зміцнити авторитет Бразилії і її глобальне лідерство у світі», – йдеться в офіційному листі.

У конгресі додали, що офіційне звернення СКУ та УБЦР до президента Лула да Сілви було також зачитане на засіданні Палати депутатів Національного конгресу Бразилії. 

Нагадаємо, Українське культурне товариство «Просвіта» в Буенос-Айресі закликало долучитися до Саміту миру президента Аргентини Хав’єра Мілея.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-