Посол у Румунії відвідав школу з повним циклом викладання українською мовою

Посол у Румунії відвідав школу з повним циклом викладання українською мовою

Фото
Укрінформ
Посол України в Румунії Ігор Прокопчук, перебуваючи з офіційною регіональною поїздкою у повіті Марамуреш, відвідав школу в комуні Рона де Сус з повним циклом викладання українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці посольства.

У рамках візиту Посол провів зустріч з мером комуни Алексом Серменюком, директоркою гімназії Лореданою Лукаш, педагогічним складом, а також з учнями та батьками.

«У ході зустрічі обговорено питання практичного забезпечення освітніх прав української національної меншини. Відзначено динамічну взаємодію між Україною та Румунією у сфері забезпечення прав національних меншин. Запевнено в подальшій підтримці посольством та Українською державою національної меншини в Румунії», – йдеться в дописі.

Також було поінформовано про підписання найближчим часом Протоколу про співробітництво у сфері освіти між Україною та Румунією, що дасть змогу поглибити та покращити вивчення української та румунської мов, культур та традицій для кращого взаємного пізнання між Україною та Румунією.

Крім того, посол вручив дирекції школи книги, написані українською мовою.

Під час візиту до повіту Марамуреш Ігор Прокопчук також провів зустрічі з Вікарієм святим отцем Ніколає Лауруком і священнослужителями Українського Вікаріату Православної церкви Румунії.

«У ході зустрічі обговорено питання взаємодії Української та Румунської Православних церков, стан забезпечення потреб православних українців в Румунії та православних румунів в Україні. Поінформовано про актуальний стан триваючої жорстокої війни розв’язаної Росією, масштабні обстріли сходу та півдня України, зокрема Харкова, що становить воєнні злочини», – повідомили у посольстві.

Зауважується, що окрема увага була приділена функціонуванню Румунського Вікаріату в Україні та важливості визнання Румунською Православною церквою Томосу Православної церкви України.

Нагадаємо, у залах парламенту Румунії у Бухаресті з 12 по 15 квітня відбувся саміт Світового конгресу українців (СКУ), на якому зібралися понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн та п’яти континентів світу. 

Фото: посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-