Пластуни півдня Франції вшанували пам’ять загиблих під час війни українських дітей

Пластуни півдня Франції вшанували пам’ять загиблих під час війни українських дітей

Фото
Укрінформ
Пластуни півдня Франції та франко-українська асоціація «Разом» в місті Каркассонні (регіон Окситанія ) провели спільну акцію, під час якої нагадали французам, що зараз відбувається з дітьми в Україні.

Під час акції розклали іграшки, якими вже ніколи не зможуть гратись діти, розвішали фігурки саморобних янголів на центральній площі на згадку про них. Увагу французів привертав також звук дзвіночків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми хотіли вшанувати пам’ять усіх безневинно убитих українських дітей. Наші діти, які зараз живуть у безпеці, стали голосами тих українських дітей, яких забрали з цього життя російські військові», - зазначила президент асоціації «Разом» Юлія Солодка.

За її словами, на акцію із дзвіночками їх надихнула минулорічна ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка закликала саме так вшанувати пам'ять маленьких українців, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Пластуни півдня Франції влаштували акцію про загиблих під час війни дітей / Фотографії надані учасниками акції

Діти також тримали намальовані власноруч плакати, щоб пояснити французам увесь жах, що відбувається зараз з дітьми в Україні.

«Ми хотіли донести світу, що щодня порушуються права дітей, які залишились в Україні, що кожної хвилини їхнє життя під загрозою. Наголосити на тому, що Росія депортує українських дітей, привласнює їх собі», - пояснила Солодка.

Акцію привернула увагу місцевої спільноти. Люди зупинялись, плакали, запалювали свічки і схиляли голови під час загальної хвилини мовчання.

Читайте також: Українська художниця провела в Берліні перформанс у пам'ять про загиблих від війни дітей

Пластунський осередок та українську асоціацію у Каркассонні створила родина Солодких з трьома дітьми. Вони родом з Маріуполя, звідки їм вдалося дивом врятувати своїх батьків вже під час російської окупації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що діти кожного народу заслуговують на безпеку і можливість жити своїм життям. Гарантована незалежність України завжди буде надійним захистом кожній дитині в державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-