У Польщі відзначили річницю відновлення Українського військового цвинтаря в Александруві-Куявському

У Польщі відзначили річницю відновлення Українського військового цвинтаря в Александруві-Куявському

Фото
Укрінформ
У Польщі відбулися урочистості з нагоди 31-ї річниці відновлення у місті Александрув-Куявський Українського цвинтаря інтернованих українських військових часів Української Народної Республіки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомили посольство України у Польщі та консульство України в Гданську.

У консульстві зауважили, що саме тут поховані військові, які під приводом Симона Петлюри воювали за незалежність України понад 100 років тому.

Консул України в Гданську Олександр Плодистий взяв участь у заході, серед іншого зачитавши листа від посла України в Республіці Польща Василя Зварича до учасників урочистості.

У листі зазначається, що надзвичайно важливим є те, що це місце спільної пам'яті було відновлено спільними зусиллями української громади в Польщі, влади та мешканців Александрува-Куявського.

«Це місце є ще одним нагадуванням про те, що коли ми стоїмо пліч-о-пліч, ми є непереможною силою. Так, як у 1920 році, розгромивши радянську армію, війська Симона Петлюри та Юзефа Пілсудського пройшли спільним парадом перемоги київським Хрещатиком», – йдеться у зверненні посла.

За його словами, «сьогодні ми маємо створити наше нове спільне диво – «Диво над Дніпром», перемігши нашого спільного одвічного ворога - російську федерацію, і зробити так, щоб російський брудний чобіт більше ніколи не ступив на землю наших країн».

Нагадаємо, члени Українського товариства разом з дітьми провели прибирання на могилах воїнів Української Народної Республіки на православному кладовищі в Любліні.

Фото: посольство України у Польщі, консульство України в Гданську / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-