До роковин підриву Каховської ГЕС зоозахисники провели мітинги в Європі та США

До роковин підриву Каховської ГЕС зоозахисники провели мітинги в Європі та США

Фото
Укрінформ
До роковин підриву Каховської ГЕС українці та іноземці вийшли на мітинги в Європі та США, щоб виступити проти російського екоциду та привернути увагу світу до злочинів Росії в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

До акції в Амстердамі долучився український військовий Андрій Сіромаха, який наразі перебуває в Нідерландах на реабілітації, а також доєдналися депутати мерії і Європейського парламенту.

Зокрема, на мітингу в Амстердамі виступив депутат Європейського парламенту від Нідерландів Тайс Ройтен.

Він висловив підтримку Україні та наголосив, що усі винні у злочинах проти людства та природи мають понести відповідальність.

Варто зазначити, що Uanimals разом із партнерами та за підтримки МЗС України організували акції у містах Європи та США для привернення уваги до наслідків екоциду РФ.

5 червня українці та іноземці вийшли на вулиці Парижа та Амстердама, сьогодні люди зберуться на акцію також у Лісабоні, Варшаві та Берліні, 8 червня – у Порто, а 9 червня – у Сан-Дієго.

Як повідомлялося, уночі 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Внаслідок підриву були затоплені населені пункти на обох берегах Дніпра. За офіційними даними, загинули 32 людини, однак невідомо, скільки людей загинуло на тимчасово захопленому росіянами лівобережжі Херсонщини.

За даними Державної екологічної інспекції України, внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС довкіллю було завдано шкоди, за попередніми розрахунками, на 78 млрд грн. Повну картину отриманих збитків можна буде побачити тільки після деокупації півдня України.

Фото: UAnimals / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-