У Чикаго українці закликали корпорації вийти з російського ринку

У Чикаго українці закликали корпорації вийти з російського ринку

Фото
Укрінформ
Активісти Українського конгресового комітету Америки (УККА), відділення Іллінойс, провели акцію протесту під час Форуму споживчих товарів у Чикаго (США) і закликом до міжнародного бізнесу вийти з російського ринку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Світового конгресу українців (СКУ).

Мітинг відбувся під готелем Sheraton Grand Chicago Riverwalk, де зібралися на зустріч генеральні директори глобальних компаній.

Також з ініціативи українців вулицями Чикаго цими днями їздить маркований автомобіль, який пригадує назви компаній, які все ще не покинули ринок Росії. 

Особливо увагу громада присвятила американській компанії Mondelez, яка досі працює на території Росії. 

«Ми протестуємо проти компаній, які провадять бізнес у Росії, платять податки Росії та Путіну, аби вони фінансували купівлю зброї – ракет, танків – для вбивства українських дітей, для зґвалтування українських жінок, для знищення українських сіл і містечок. Це допомога ворогу», – заявила на акції Марта Фаріон, Віцепрезидентка СКУ в Північній Америці, Віцепрезидентка УККА. 

Водночас Марія Дмитрів-Капеняк, голова відділення Іллінойс УККА, наголосила на важливості таких акцій.

«Для тих песимістів, які хочуть сказати, що «це нічого не змінює, не потрібні нам ці акції», скажу, що потрібно щось робити. Коли нічого не робити, тоді точно нічого не зміниться. Якби, коли прийшов час захищати Україну, всі сказали, що «і так ми цього не зробимо, тому що ми не вистоїмо проти «другої армії світу», не було б вже України. Робити потрібно всім і все що можливо», – сказала вона.

Нагадаємо, українсько-американська громада Чикаго (США) провела акцію з метою закликати компанію Mondelēz International приєднатися до інших американських компаній, які вже припинили свою діяльність з РФ, відмовившись фінансувати російські злочини проти людяності та війну Росії проти України.

Фото: Ukrainian Congress Committee of America, Illinois Division / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-