Українська письменниця, яка пише книги про Туреччину, поділилася досвідом з майбутніми журналістами

Українська письменниця, яка пише книги про Туреччину, поділилася досвідом з майбутніми журналістами

Укрінформ
Українська письменниця, що живе та працює в Анкарі, провела тренінг на кафедрі журналістики «Львівської політехніки», у ході якого розповіла про свою журналістську та письменницьку діяльність, досвід залучення грантової підтримки, співпраці з дипломатичними установами та громадськими організаціями.

Захід відбувся в межах Міжнародної літньої школи молодих журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще не так давно я сама була студенткою та випускницею ВНЗ і самотужки набувала досвіду, шукала себе в різних сферах – від політики до журналістки та викладацтва та письменництва. По яких світах мене не носило... У 2016-му переїхала до Туреччини, а у 2021 році почала свою письменницьку діяльність. З того часу світ побачили дві мої книги українською під враженням від життя в Туреччині: «Я працюю між Європою і Азією» та «У чужому морі: 5 історій жінок, які переїхали до Туреччини. Обидві книги антропологічні, в них йдеться про різні аспекти життя турецького суспільства через призму роботи та еміграції», – розповіла в коментарі агентству письменниця Катерина Загородня. 

Участь в тренінгу взяли учні шкіл, які планують стати журналістами, студенти спеціальності «Журналістика», молоді журналісти зі всієї України. 

«Ми говорили про практичні речі – як знайти своє покликання, як реалізувати задуми й конкретні проєкти. Наприклад, як отримати грантову підтримку для реалізації проєктів за кордоном, про співпрацю з дипломатичними установами, громадськими організаціями в Туреччині, ЗМІ в Україні, а також про пошук контенту, який буде цікавим українському читачеві. Окремо говорили про письменництво, зокрема про те, що надихнуло мене до написання двох книги. А також про нюанси книговидавництва, реалізації книг та результати такої діяльності», – розповіла Катерина Загородня.

Вона має більш ніж 15-річний досвід роботи в журналістиці, з 2017 року працювала над розвитком першого українського діаспорянського медіа в Туреччині, започаткованому Українською спілкою в Анкарі.

Міжнародна літня школа молодих журналістів, організована кафедрою журналістики НУ «Львівська політехніка», її робота триває онлайн до 13 червня.

Нагадаємо, у Стамбулі відбулася презентація другого доповненого видання казок народів України турецькою мовою «Ukrayna halk masalları».

Фото надане Катериною Загородньою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-