У Ризі відкрилася фотовиставка «Листівки з України» про зруйновані агресором культурні об’єкти

У Ризі відкрилася фотовиставка «Листівки з України» про зруйновані агресором культурні об’єкти

Фото
Укрінформ
У Латвійському університеті в Ризі відбулося відкриття фотовиставки «Листівки з України» про українські культурні об’єкти, зруйновані та пошкоджені внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє посольство України у Фейсбуці

На виставці представлені фотографії з різних регіонів України, кожна з яких розповідає історію конкретної пам’ятки культури та обставини, за яких вона була зруйнована чи пошкоджена країною-агресором.

У своїй промові на відкритті заходу посол України Анатолій Куцевол наголосив, що Росія не просто знищує українські міста та села, а планомірно знищує культурну спадщину України, якій тисячі років. «Виставка підкреслює не лише культурне багатство України, а й посилює заклик до миру та справедливості. Для нас надзвичайно важливою є участь ЮНЕСКО в охороні нашої культурної спадщини та в післявоєнній відбудові культурних об’єктів», – зазначив Куцевол.

На відкритті виставки лунала музика. Парламентська секретарка МЗС Латвії Даце Мелбарде та керівниця латвійського ансамблю «Сильні жінки» Іґета Озоліня виконали українську пісню «Вишиванка». Також перед присутніми виступила українська бандуристка та співачка Дар’я Лелеко.

Крім того у заході брали участь ректор ЛУ, професор Гундарс Берзіньш, генеральний секретар Національної комісії Латвії у справах ЮНЕСКО Байба Молініка, директор культурного центру Латвійського університету Індра Трофимовича, співробітники Університету, іноземні дипломати, українські вчителі, а також представники культурних інституцій.

Виставка «Листівки з України» створена на основі матеріалів кампанії, що реалізується Українським інститутом за підтримки USAID. Фотовиставка в Ризі організована Посольством України в Латвії за підтримки компанії BELAM-RĪGA та сприяння Культурного Центру Латвійського університету. Вона діятиме до 21 червня 2024 року.

Як повідомлялося, у квітні-травні в Латвії проходив благодійний «Осокінський фестиваль свободи для України». Цей фестиваль відправив для ЗСУ два вантажі та готує третій.

Фото: МЗС Латвії, посольство України в Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-