У Рейк`явіку відкрили почесне консульство України

У Рейк`явіку відкрили почесне консульство України

Фото
Укрінформ
У столиці Ісландії за участі посла України Ольги Діброви відбулася урочиста церемонія відкриття почесного консульства України, яке очолив бізнесмен, громадський діяч і фінансист Адельштайн Йоханнссон. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Фінляндській Республіці та Ісландії.

«Україна та Ісландія поділяють спільні цінності, погляди. Відкриття почесного консульства України в Ісландії є історично значимою подією та символічним кроком для зміцнення взаємодії між нашими країнами», – наголосила пані посол.

Серед присутніх гостей заходу були міністерка закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадоттір, високопосадові особи країни, дипломати іноземних держав акредитовані в Ісландії, представники бізнесу та української громади.

Міністерка Тордіс привітала відкриття почесного консульства України та сказала важливі для кожного українця слова підтримки: «Україна має перемогти!».

Від імені посольства Ольга Діброва привітала Адельштайна Йоханнссона з призначенням на посаду почесного консула України.

У диппредставництві зауважили, що пан Йоханнссон від початку повномасштабного вторгнення Росії надає допомогу українцям, що знайшли тимчасовий притулок в Ісландії, сприяє розвитку партнерства між Україною та Ісландією у сфері культури, освіти, спорту тощо.

Нагадаємо, торік почесне консульство України відкрили в турецькій провінції Текірдаг, що на північному заході країни.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-