МІОК презентував дослідження про українських вимушених мігрантів у Іспанії та Польщі

МІОК презентував дослідження про українських вимушених мігрантів у Іспанії та Польщі

Укрінформ
Відбулася презентація дослідження «Ціннісні орієнтири українських вимушених мігрантів у Іспанії та Польщі» у межах дискусійної платформи «Українські вимушені мігранти: інтеграція, ідентичність, повернення», започаткованої Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська Політехніка» (МІОК).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці МІОК.

Гостями на презентації, яка відбулася у змішаному форматі – у залі Захарієвича Львівської Політехніки та на платформі «Zoom» –  були Оксана Юринець – докторка економічних наук, професорка Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», народна депутатка України VІІІ скликання; Мар’яна Сорочук – юристка, експертка проєктів міжнародної технічної допомоги в Україні, стипендіатка програми Лейна Кіркланда (Іспанія); Ольга Дзюбан – президентка української асоціації «Джерело» (м. Барселона, Іспанія); Оксана Винницька-Юсипович – почесний консул Канади у Львові, радниця міського голови Львова з освітньої політики, громадська діячка; Ольга Котик – представниця української діаспори в м. Нюрнберзі (Німеччина).

Мета дослідження – зафіксувати й описати ціннісні орієнтири українських вимушених мігрантів в Іспанії та Польщі, а також визначити основні аспекти соціального самопочуття українців у цих державах і рівень їхньої довіри до соціальних інституцій.

Учасники події, зокрема, ознайомилися з дослідженням системи цінностей українських вимушених мігрантів і рівнем їхньої толерантності до різних категорій населення, а також готовністю до політико-громадських активностей у країнах перебування.

Також учасників презентації ознайомили з таким аспектом дослідження як довіра українських мігрантів до волонтерських рухів та об’єднань в Україні, у діаспорі, волонтерських організацій, які діють у країнах перебування, та до волонтерів міжнародних організацій.

Крім того, було представлено, яким є ставлення українських вимушених мігрантів до ООН, ЄС, НАТО, церкви і соціальних мереж, а також яким є рівень їхньої довіри до державних інститутів у країнах перебування та в Україні.

Під час презентації зазначалося, що для українців питання європейського вибору гостро постало у час Майдану, а міграція до обох країн здебільшого позитивно вплинула на ставлення до питання вступу до ЄС.

Також було наведено дані дослідження, у яких українці порівнюють себе із європейцями за рівнем освіченості, релігійності, законослухняності, толерантності, дбайливого ставлення до своєї культури, історії та мови, планування майбутнього, вихованості та зосередженості на самореалізації, орієнтованості на матеріальні блага.

Нагадаємо, навесні МІОК у партнерстві з Асоціацією українських організацій в Естонії на волонтерських засадах розпочали комплексне соціологічне дослідження «Українські вимушені мігранти в Естонії: інтеграція та громадотворення».

Фото: МІОК / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-