У Варшаві урочисто підняли кримськотатарський прапор

У Варшаві урочисто підняли кримськотатарський прапор

Фото
Укрінформ
У Варшаві на території консульського відділу посольства України в Польщі урочисто підняли кримськотатарський прапор у День вшанування національного прапора кримських татар.

В урочистій церемонії взяли участь представники кримськотатарського народу, українські дипломати, представники ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

На початку церемонії під гімн України та гімн кримських татар на флагштоку біля посольства України було піднято кримськотатарський прапор.

Посол України в Польщі Василь Зварич підкреслив єдність українського і кримськотатарського народів, які зараз борються з російським агресором.

«Підняттям українського прапора ми хочемо показати, що високо шануємо і віддаємо честь цьому прапору як символу мужності й незламного духу кримськотатарського народу, який прийшов через складні випробування у своїй історії, але не втратив найголовнішого – своєї ідентичності, своєї культури, своєї мови і гідності», – підкреслив Зварич.

Він наголосив, що разом український і кримськотатарський народи стають ще більш сильнішими і вони спільно звільнять усі окуповані території, включно з Кримом, і разом з увійдуть до ЄС та НАТО.

Своєю чергою член координаційної ради Конгресу кримських татар у Польщі Недім Усейнов підкреслив, що російська загарбницька політика зі знищення кримськотатарського народу триває щонайменше з кінця XVIII століття і відтоді кримські татари борються проти намагання себе знищити.

«Я щасливий, що цей прапор є символом нашої сили, не лише сили духа, але й сили нашої зброї і нашого впливу у світі», – наголосив Усейнов.

Він підкреслив, що на сьогодні голос України чують у світі, відтак цей голос також розповідає й історію кримських татар.

Усейнов від імені усіх кримських татар запевнив, що вони ніколи не перестануть боротися за вільний Крим, який повернеться додому - до України і до Європи.

Нагадаємо, День кримськотатарського прапора офіційно відзначається в Україні з 26 червня з 2010 року.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-