Діаспора закликає Канаду визнати Росію державою-спонсором тероризму

Діаспора закликає Канаду визнати Росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Видача Міжнародним кримінальним судом дозволів на арешт Сергія Шойгу та Валерія Герасимова сприяє забезпеченню відповідальності за злочини Росії в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку висловила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордери на арешт Сергія Шойгу та Валерія Герасимова.

«Видача ордерів на арешт Шойгу та Герасимова через вчинення ними воєнних злочинів та злочинів проти людяності – це важливий крок на шлях до забезпечення відповідальності за геноцид, який Росія чинить проти народу України. Путін та його прихвосні повинні постати перед справедливістю», – сказала Хичій.

Вона наголосила, що удари Росії по цивільній інфраструктурі в Україні, за які МКС й оголосив у розшук Шойгу та Герасимова, це «складова російської систематичної, цілеспрямованої кампанії терору проти України». «Ми закликаємо Канаду та союзників визнати Збройні сили РФ терористичною організацією, а Росію – державою-спонсором тероризму», – зазначила очільниця української організації.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт секретаря Ради безпеки РФ Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Їх підозрюють у воєнних злочинах – атаках на цивільні об’єкти, завданні шкоди цивільному населенню та об'єктам, а також злочинах проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-