У ризькому Українському домі відбулася зустріч консула з українською громадою

У ризькому Українському домі відбулася зустріч консула з українською громадою

Фото
Укрінформ
В «Українському домі в Латвії», розташованому в центрі Риги, відбулася зустріч української громади з консулом України Ксенією Мазур, на якій присутні отримали вичерпні пояснення з питань консульського обслуговування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку зустрічі голова правління Українського дому Оксана Гончаренко привітала всіх присутніх із Днем Конституції та надала слово консулу України в Латвії Ксенії Мазур. Після чого та почала відповідати на запитання присутніх, розкриваючи тонкощі чинного законодавства щодо консульського обслуговування громадян України.

За словами Мазур приблизно 90% запитів стосуються подання документів на оформлення нового закордонного паспорта. Тут вона відзначила позитивні зміни – черги на цю послугу стали меншими. Щоп’ятниці після 16:00 з’являються нові слоти на прийом у найближчому майбутньому. Дійсно, просто під час зустрічі кілька жінок записалися на зручний їм час.

Також були запитання на інші теми зі складнішими випадками, конкретними життєвими ситуаціями. На що присутні отримали вичерпні відповіді від Консула України. Зустріч, яка тривали близько години, модерували, надаючи мікрофонами всім охочим, Оксана Гончаренко, а також третя секретарка Посольства України Ольга Бондарчук. На захід прийшло близько 30 громадян України.

Наприкінці присутні подякували Консульському відділу Посольства України за чітку роботу, уважне ставлення до потреб громадян. Домовилися, якщо буде необхідність, проводити подібні зустрічі з певною періодичністю. На прощання зробили спільну фотографію на пам’ять біля прапорів України, Латвії та Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, в «Українському домі в Латвії», розташованому в центрі Риги, відкрили нову сучасно обладнану освітню кімнату, що стало можливим завдяки допомозі латвійських благодійників. 

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-