У посольстві України в Анкарі відбувся день відкритих дверей

У посольстві України в Анкарі відбувся день відкритих дверей

Фото, відео
Укрінформ
Посольство України в Туреччині провело день відкритих дверей у новій будівлі посольства для представників української, кримськотатарської та інших діаспор, дипустанов інших країн, акредитованих в Анкарі, друзів України з числа громадян Туреччини. 

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Традиційно посольство асоціюється з діловими костюмами, прийомами, візитами. Зараз у нас дружньо відкриті двері й ми раді, що можемо всіх вас тут привітати як друзів… В Україні триває війна і ми боремося за своє виживання, але цим заходом ми хочемо показати, що Україна живе, підтримує свою культуру й вірить у своє майбутнє», – сказав посол України в Туреччині Василь Боднар, вітаючи гостей заходу.

Захід було організовано посольством України в Туреччині та Українською спілкою в Анкарі.

«Раді вітати Вас на території України, якою фактично є посольство. І тут, на відміну від нашої Батьківщини, ми можемо почуватися в повній безпеці, не очікуючи на сигнал повітряної тривоги, атаку російських ракет чи «Шахедів». Я маю велику віру в те, що оскільки Державний прапор України розвивається вільно тут, біля посольства, в інших країнах по всьому світу, так само він буде майоріти по всій Україні та в Криму», – сказала у вступному слові голова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу.

У посольстві України в Анкарі відбувся день відкритих дверей / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

На день відкритих дверей в посольстві України в Туреччини завітав актор, письменник та телеведучий Антін Мухарський.

«Хочу подякувати від усіх українців світу громадам Туреччини та турецькому народу за те, що ви підтримуєте Україну в найважчі часи нашої новітньої історії… Так українці, гуртуючись по всьому світу, виборюють нашу спільну перемогу», – привітав Антін Мухарський присутніх.

У рамках заходу відбулися ярмарок, виставки українських художниць Анни Полат та Ольги Графової-Ділек та фотографині Віри Челіктен, автограф-сесія письменника Антіна Мухарського, концерт Ореста Лютого з програмою «Лагідна українізація», концерт Української спілки в Анкарі за участю кримськотатарського танцювального колективу «Джийин», екскурсії приміщенням посольства, анімаційна програма для дітей, майстер-клас з плетіння українських вінків та інші заходи.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Туреччини відбулися Дні української культури, в межах яких було організовано покази кінокартин сучасного українського кінематографа «Захар Беркута» та «Культура vs війна», анімаційного фільму «Микита Кожум'яка», а також відкрито виставку картин львівської художниці Ольги Довгань-Левицької «Ритуали і квіти». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-