У Фінляндії діаспора підтримала музичні школи України

У Фінляндії діаспора підтримала музичні школи України

Фото
Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії у рамках підтримки музичних шкіл України та молодих українських музикантів закупила на гроші, зібрані на благодійних концертах товариства, музичні інструменти, ноти та інші необхідні речі для музичних шкіл.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці товариства.

За повідомленням, у травні 2024 року координаторка культурних проєктів Ірина Горкун-Сілен відвідала скрипковий клас видатного викладача Ольги Кузьменко музичної школи м.Макарів, де талановиті діти зіграли невеличкий концерт для гості. Торік ці юні скрипалі отримали від товариства нові інструменти, комплекти струн та інше важливе музичне приладдя. Зараз діти отримали нові комплекти струн.

Також товариство надіслало допомогу музичній школі м.Чоп (ударні інструменти, гітара, клавішні, струни та інше), яка прийняла учнів і вчителів з окупованих територій.

Крім того, товариство придбало віолончель дівчинці Надії, яка переїхала до Києва з Маріуполя та щоб продовжити навчання потребувала новий інструмент. Також було подаровано флейту учениці Київської музичної школи.

Товариство запросило всіх на свої наступні благодійні концерти які відбудуться 26-28 липня 2024 в Hietsun Paviljonki. Всі зібрані на цих концертах гроші підуть на підтримку учнів Херсонської музичної школи.

Нагадаємо, президент Фінляндії Александер Стубб провів зустріч з представниками Товариства українців у країні (ТУФ), під час якої обговорювали підтримку України, досвід інтеграції та допомогу українській громаді.

Представники Товариства розповіли про позитивний досвід адаптації української спільноти у Фінляндії.

Фото: Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-