У Варшаві відбувся захід, присвячений ролі української діаспори у відновленні та розвитку України

У Варшаві відбувся захід, присвячений ролі української діаспори у відновленні та розвитку України

Фото
Укрінформ
Посол МЗС України з питань світового українства Мар’яна Беца взяла участь у міжнародному заході у столиці Польщі, який був присвячений ролі української діаспори у відновленні та розвитку України та став важливою платформою для обговорення ключових питань відбудови країни та залучення в них Української всесвітньої спільноти.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління закордонного українства МЗС України.

Подія, організовану проєктом підтримки політики Research England Університету Варвіка University of Warwick (Велика Британія) у співпраці з Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR)) та Міжнародним центром розвитку міграційної політики (International Centre for Migration Policy Development (ICMPD), об’єднала учасників з Німеччини, Польщі, Чехії, Великої Британії, Нідерландів, Бельгії, Італії, Данії та України.

За повідомленням, посол Мар’яна Беца взяла активну участь в обговореннях і представила позицію Міністерство закордонних справ України щодо майбутньої комплексної стратегії взаємодії з Українською всесвітньою спільнотою.

Протягом трьох днів учасники обговорювали залучення української діаспори до відбудови та розвитку України, приділяючи особливу увагу вимірам демократії та прав людини.

«Змістовні сесії торкалися різних аспектів відновлення України: від гуманітарної допомоги до відновлення економічних і соціальних відносин, а також інфраструктури. Особлива увага була приділена ролі світового українства у сприянні демократизації та захисту прав людини, включаючи демократичні реформи, гендерну рівність, права меншин та людей з інвалідністю», – ідеться в дописі.

Крім того, представники Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) розкрили важливу тему свободи пересування, статуту шукачів прихистку в Європі та інтеграції українців в країнах перебування.

Наприкінці заходу обговорили спільні канали для ефективної комунікації, перехідної юстиції та ролі української діаспори як активного учасника на шляху України до вступу в ЄС.

«Цей захід об'єднав зусилля української спільноти та міжнародних інституцій для сприяння позитивним змінам та підтримки шляху України до відновлення та інтеграції в ЄС. Дякуємо всім учасникам за їхню активну участь та внесок у майбутнє України!», – додали в Управлінні закордонного українства МЗС України.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців (СКУ) за підсумками цьогорічної конференції Ukraine Recovery Conference у Берліні закликав Україну залучити глобальну українську діаспору до усіх процесів з відбудови та повоєнного відновлення країни. 

Фото: Управління закордонного українства МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-