Посол у Чехії зустрівся з головою Європейського конгресу українців

Посол у Чехії зустрівся з головою Європейського конгресу українців

Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол України в Чехії Василь Зварич 2 червня зустрівся у приміщенні посольства з головою Європейського конгресу українців Богданом Райчинцем.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чехії.

«Звірили годинники, обговорили формат розвитку взаємодії, окреслили плани на найближчий час. Василь Зварич зазначив, що він відкритий до спілкування та готовий до обговорення будь-яких питань, які турбують українців в Чехії», – йдеться в дописі.

Водночас у Європейському конгресі українців зауважили, що пан посол запевнив про відкритість і намір співпрацювати з громадою на користь української справи і українсько-чеських відносин.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел у вівторок прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла України в ЧР Василя Зварича.

Пан Зварич був призначений на посаду глави дипломатичної місії України в ЧР 21 червня. До цього він з червня 2022 року працював послом України у Польщі.

Україна не мала посла в Празі з липня 2022 року, коли очільник дипмісії Євген Перебійніс був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-