У центрі Кракова провели масштабну акцію через масований обстріл Росією України

У центрі Кракова провели масштабну акцію через масований обстріл Росією України

Фото
Укрінформ
У центрі Кракова (Польща) відбулася масштабна акція у зв’язку з масованим терористичним обстрілом Росією цивільних об’єктів по всій території України 8 липня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

Присутні на Ринковій площі хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час жахливих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Покровську, Слов’янську, Краматорську, Нікополю та іншим містах й населених пунктах нашої держави.

У генконсульстві назвали черговим актом геноциду українського народу ракетно-балістичну атаку на найбільшу дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит» у Києві.

Демонстрація із закликом до міжнародної спільноти зупинити вбивства українців була організована українськими ГО SUN for Ukraine Chimera Kultur, «United Humanitarian People» у співпраці з іншими українськими та польськими громадськими об’єднаннями Кракова, а також за участі волонтерів, українського студентства, пластунів, освітян, лікарів, а також польських та іноземних друзів.

Ініціатива була підтримана співробітниками генконсульства України в Кракові, які долучилися до її реалізації.

Генконсул Вячеслав Войнаровський звернувся з промовою до організаторів та учасників акції й мешканців і гостей Кракова, присутніх на центральній площі міста. Український дипломат апелював до громадськості Польщі та світової спільноти зупинити злочинні дії рашистів, які вчиняють воєнні злочини та злочини проти людності на території нашої Батьківщини.

Від імені організаторів акції виступили Тетяна Голюк і Василь Герасимчук.

До участі в акції також долучилися представники місцевих та регіональних органів влади. Від імені президента Кракова Александра Мішальського з промовою до присутніх звернулася його заступниця Марія Кламан, від імені Малопольського воєводи Кшиштофа Яна Кленчара з промовою звернулася Генеральна директорка воєводської адміністрації Люцина Гайда.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого удару, випустивши 38 ракет.

Від масованої ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит».

Унаслідок ворожої атаки по Києву загинули 27 людей, зокрема четверо дітей. Також відомо про 127 постраждалих. Загалом жертвами ракетного удару по Україні стали 36 людей, ще 170 зазнали поранень. 

Уламки впали майже у всіх районах столиці – пошкодження є у Голосіївському, Солом’янському, Шевченківському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському районах Києва.

Одна із російських ракет влучила у відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», пошкоджено 5 корпусів – постраждали 10 людей, шестеро з них – діти, дані постійно оновлюються. Також відомо про двох загиблих, обидва – дорослі. Одна з них – молода лікарка медзакладу. 

Фото: Генеральне консульство України в Кракові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-