Українці Португалії просять ввести нові санкції проти РФ, включно з російськими артистами

Українці Португалії просять ввести нові санкції проти РФ, включно з російськими артистами

Укрінформ
Спілка українців у Португалії на тлі бомбардування дитячої лікарні «Охматдит» у Києві звернулась з листом до міністра закордонних справ країни Пауло Ранжеля з проханням ввести «нові жорстокі санкції проти терористичної держави РФ і всіх, хто підтримує російську агресію».

Про це передає Укрінформ із посиланням на відкритий лист до глави МЗС, опублікований на фейсбук-сторінці глави Спілки Павла Садохи. 

У листі підкреслюється, що ведення санкцій має стосуватися всіх субʼєктів економічної діяльності, які дають прибуток російській економіці. Відтак воно має стосуватися й сфери культури, діячів, що пропагують російський терористичний режим.

Наводиться конкретний приклад відкриття віз для російських артистів, які підтримують злочинний режим Путіна. Це музикантка Ніна Кравіц (Nina Kraviz), яка має взяти участь у фестивалі «Super Bock - Super Rock» (18 липня). «Та, яка підтримує Путіна буде в Португалії розважати людей і отримає за це великі прибутки! На тлі, сьогоднішньої трагедії в результаті бомбового удару по дитячій лікарні в Києві, це виглядає негуманно», – підкреслюється в листі.

Раніше, у травні 2022 року, нідерландський музичний лейбл Clone Records розірвав контракт з діджеєм Ніною Кравіц і її компанією Trip Recordings через її «мовчання щодо Росії» і «військову спецоперацію», тобто повномасштабну війну проти України. Перед тим Clone Records проводив заходи зі збору коштів для надання гуманітарної допомоги Україні. 

Як повідомляв Укрінформ, українська громада провела у центрі Лісабона мітинг у рамках всесвітньої акції «Voices of captives» («Голоси полонених») на підтримку всіх українців, які перебувають у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-