У Греції закликали до зміцнення підтримки України після російського ракетного обстрілу

У Греції закликали до зміцнення підтримки України після російського ракетного обстрілу

Фото
Укрінформ
Українці Північної Греції зібралися на мирну акцію протесту на головному майдані Салонік, аби вшанувати пам’ять загиблих в результаті російської ракетної атаки 8 липня та привернути увагу грецької спільноти й іноземних гостей міста до нелюдської війни Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило консульство України в Салоніках.

Учасники акції вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, після чого пройшли мирною ходою вздовж центральних вулиць, зупиняючись біля основних туристичних локацій та транспортних артерій міста.

Українці скандували гасла проти держави-терориста та закликали до зміцнення підтримки України в її боротьбі за мирне та незалежне майбутнє.

Протестну акцію було організовано громадою «Україно-Грецька Ініціатива».

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого удару, випустивши понад 40 ракет різних типів.

Від масованої ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит».

Удень 9 липня Національна поліція України повідомила, що внаслідок російського ракетного обстрілу України 8 липня загинули 42 людей, серед них четверо дітей, рятувальна операція триває. За даними Київської міської військової адміністрації, станом на ранок 10 липня кількість загиблих у Києві зросла до 34.

Фото: консульство України в Салоніках / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-