У Варшаві пройшла акція у зв’язку з ракетними обстрілами України

У Варшаві пройшла акція у зв’язку з ракетними обстрілами України

Фото
Укрінформ
У столиці Польщі під гаслом «NATO, врятуй дітей в Україні» відбувся протест у зв’язку з черговим масштабним російським обстрілом України, зокрема дитячої лікарні «Охматдит».

Акція була організована активістами громадської ініціативи Євромайдан-Варшава і налічувала понад 1,5 тис. учасників, передає Укрінформ.

Протест символічно розпочався під стінами одного з дитячих шпиталів у Варшаві де учасники утворили «стіну памʼяті» жертвам обстрілів з лампадок, дитячих іграшок, речей та інвалідних візків.

«Біль від втрати дітей – найпекучіший. І саме тому ми зібралися символічно під дитячим шпиталем, аби нагадати світу що немає чужих дітей і всі діти потребують нашого захисту і щасливого дитинства», – зазначила лідерка варшавського Євромайдану Наталія Панченко.

Активісти вкотре закликали країни-члени НАТО, які зараз зібралися на саміті у Вашингтоні, закрити небо над Україною і прийняти Україну до Альянсу.

Організатори символічно відтворили результати ракетного удару РФ по «Охматдиту», роз містивши закривавлені візочки, крапельниці, медичні маски та перебинтованих дітей.

Акцію прийшли підтримати представники польського уряду, депутати Сейму, польських організацій, таких як «Страйк жінок» (Strajk Kobiet), SOK, «Комітет захисту демократії» (Komitet Obrony Demokracji).

«Польща, поляки мають підтримувати Україну не тільки тому, що наступного разу ракета може впасти на польський шпиталь, але теж, тому що на цьому полягає звичайна людська порядність», – підкреслила депутат Сейму Дорота Лобода.

За словами лідерки організації «Страйк жінок» Марти Лемпарт, Україна повинна мати якомога більше зброї, адже мир настане лише з перемогою України.

«Не буде миру, поки Росії дозволяють вбивати, ґвалтувати, розкрадати», – наголосила Лемпарт.

Після цього учасники акції пройшлись маршем до будівлі представництва Єврокомісії у Варшаві, де закликали уряди європейських країн допомогти у захисті неба над Україною і пришвидшити процес євроінтеграції України.

Нагадаємо, у центрі Кракова (Польща) відбулася масштабна акція у зв’язку з масованим терористичним обстрілом Росією цивільних об’єктів по всій території України 8 липня.

Фото: Євромайдан-Варшава

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-