У Дубліні українці провели мирний протест, закликавши притягнути Росію до відповідальності

У Дубліні українці провели мирний протест, закликавши притягнути Росію до відповідальності

Фото
Укрінформ
Благодійна організація «Українська дія в Ірландії» (Ukrainian Action in Ireland) організувала 10 липня мирний протест у Дубліні у відповідь на масштабний ракетний обстріл Росією українських міст, зокрема лікарні «Охматдит» у Києві, закликавши притягнути РФ до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Ukrainian Action in Ireland.

В організації подякували Ірландії за те, що вона абсолютно і безсумнівно знаходиться на правильному боці історії, але водночас вважають, що можна і потрібно зробити набагато більше.

«Більше санкцій, необхідно вислати посла Росії, посилити тиск на бізнес, який все ще працює з ними, конфіскувати російські активи та допомогти Україні дати відсіч економічно. Нам потрібен захист. Іграшки та слова не захищають українських дітей – захищає ППО! ППО, яка захищає дитячу лікарню, – це не військова допомога, це про гуманність. І головне – нам потрібна справедливість, а не співчуття!», – йдеться в дописі.

В Ukrainian Action in Ireland наголосили, що Росія не може стверджувати, що не знає, куди летять її ракети, і повинна нести повну відповідальність за всі свої злочини – проти людей, проти дітей, та проти людства в цілому. Дуже важливо, щоб зараз світ не мовчав про це, і щоб усі бачили, що таке Росія і що вона робить.

Активісти подякували послу України в Ірландії Ларисі Герасько, а також послам і представникам посольств Литви, Словенії, Чехії, Естонії та Молдови, які приєдналися до мирного протесту із підтримкою. І всім TD, які вийшли з парламенту, щоб поговорити та послухати мітингувальників.

«Кожна підтримка цінна і має велике значення, але ми просимо зробити ще один крок до дій, адже це означає для нас саме життя, це означає світло, надію і справедливість», – додали в організації.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Краматорську, Слов'янську. У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит».

За даними Київської міської військової адміністрації, станом на 10 липня, за уточненими даними, кількість загиблих у Києві зросла до 33.

Фото: Ukrainian Action in Ireland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-