У Роттердамі та Утрехті відбулися мирні акції через ракетні атаки РФ по Україні

У Роттердамі та Утрехті відбулися мирні акції через ракетні атаки РФ по Україні

Фото
Укрінформ
У нідерландському Роттердамі відбулася мирна хода, участь у ній взяло близько сотні українців, а місті Утрехт українська громада провела демонстрацію-ходу через масовану ракетну атаку РФ по Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

«Після атаки на дитячу лікарню «Охматдит» та масованого обстрілу України багато українців відчули потребу вийти на мирну демонстрацію, висловити свої співчуття, а також вкотре наголосити, що війна в Україні триває, що це нам дуже болить. Ми пройшли меморіальною ходою від центрального вокзалу через центр міста Роттердам, а також до міської ради, щоб звернути увагу європейців на страшну трагедію», – сказала в коментарі Укрінформу координаторка Українського дому в Роттердамі Оксана Савчук.

Під час мирної ходи в Роттердамі учасники акції йшли з українськими прапорами, квітами та дитячими іграшками, вигукуючи, що «Росія – терористична держава», «Бомбардування дітей – це воєнний злочин», «Треба озброїти Україну вже зараз».

Також депутати міської ради, представники різних партій вийшли до мітингарів та висловили свої співчуття та підтримку.

«Вони вийшли з будівлі під час перерви висловити підтримку та сказали, що візьмуть ці наші меседжі з собою в залу засідання. Після цього ми пішли до монумента. Навпроти міської ради є пам'ятник загиблим під час Другої світової війни й ми залишили там іграшки, квіти та плакати в пам'ять про жертв «Охматдиту» та масованої атаки. Ми також хотіли показати українцям в Україні свою підтримку та висловити співчуття», – зазначила Савчук.

Також в місті Утрехт українці провели мирну демонстрацію-ходу «Голос проти насилля» через масовану ракетну атаку РФ по Україні. Участь у мирній демонстрації в Утрехті взяло понад 120 людей.

«Головний меседж був про необхідну допомогу, підтримку України, а також важливо було показати місцевим жителям жахливі реалії війни. Ми скандували «Росія – терористична держава», «Допоможіть Україні» та «Врятуйте Україну». Цей захід був необхідний кожному з нас, щоб пережити біль та гнів разом. Ми хотіли показати, які ми обʼєднані. Бо ми сильні, лише коли разом!», - сказала в коментарі Укрінформу координатор центру для українців «Вітальня» та представниця української громади в Утрехті Анна Бєляєва.

Учасники акцій засудили масовану ракетну атаку по українських містах та найбільшій дитячій лікарні України «Охматдит» у Києві, а також закликали світ змусити Росію заплатити за скоєне.

Як повідомляв Укрінформ, на площі Дам у столиці Нідерландів відбулася мирна демонстрація «Росія вбиває наших дітей».

На акцію з прапорами та плакатами, попри сильний вітер та дощ, прийшло багато українців і нідерландців.

Фото надані Українським домом в Роттердамі й українською громадою в Утрехті

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-